Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poluodjeveni migrant iz Iraka priskočio je u pomoć stradalima u padu zrakoplova u četvrtak u blizini izbjegličkog kampa u njemačkom gradu Osnabrucku.


Hassanien Salman, 34-godišnji veterinar, tuširao se kada je začuo prasak. Pogledao je van i vidio srušen zrakoplov iz kojeg je sukljao dim. Brzo je navukao majicu i donje rublje i istrčao iz bivših vojnih baraka kako bi pomogao stradalima.

Vezani članci Koronavirus Brojevi u padu, ali odlučili su spasiti Božić: Uvode maske na parkirališta, samoizolaciju prije obiteljskih okupljanja Ponestalo materijala za testiranje na Velesajmu - 1 Predstavnik WHO-a predviđa treći val pandemije: "Reakcija Europe nije bila potpuna"

Mali privatni zrakoplov srušio se brzo nakon polijetanja s aerodroma Atterheide u Osnabrucku. Navodno je zatajio jedan od motora i pilot je bio prisiljen sletjeti. Nakon pada zrakoplov je bio uništen a dvoje od četvero putnika koji su se u njemu nalazili su bili teško ozlijeđeni. Drugo dvoje putnika pretrpjeli su lakše ozljede i dok je Salman stigao do olupine već su uspjeli izaći iz zrakoplova.

Salman i njegov cimer uz pomoć vatrogasnog aparata ugasili su požar na zrakoplovu i izvukli ozlijeđene van. Jedan od njih je imao teškuku ozljedu glave. Migrant iz Iraka uspio je zaustaviti krvarenje prije dolaska Hitne pomoći i tako mu spasio život.

Unesrećeni su krenuli na poslovnio puti u Braunschweig, izvijestio je NDR. Svjedoci kažu kako su vidjeli da zrakoplov leti nisko iznad kuća. Radi se malenom zrakoplovu, tipa Piper PA-34 iz 1989. godine. Policija istražuje uzroke pada.