Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na skijanju u Austriji

Nizozemskog princa zatrpala lavina, bori se za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemskog princa, 43-godišnjeg Johana Frisoa, zatrpala je lavina u austrijskom gradu Lechu.

Lokalne vlasti su izvijestile da je princ bio zakopan pod snijegom oko 15 minuta prije nego su ga izvukle spasilačke ekipe, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u francuskoj U poznatom skijalištu poginulo najmanje četvero skijaša, progutala ih lavina Ilustracija Pronađena tijela Dvoje planinara poginulo u Alpama: Pogodila ih snažna lavina

>> Nizozemsku kraljicu kritizirali zbog nošenja rupca u džamijama

Nakon uspješnog oživljavanja prebačen je u bolnicu u Innsbrucku. Nizozemska vlada potvrdila je da je princ Johan Friso (43) u kritičnom stanju te da je hospitaliziran u bolnici u Innsbrucku nakon što ga je zatrpala lavina, prenosi Fox News.

Najmlađi sin kraljice Beatrix, koji se 2004. godine odrekao prava na prijestolje kako bi mogao stupiti u brak s aktivisticom za ljudska prava Mabel Wisse Smith, bio je 15 minuta zatrpan pod snježnim nanosom prije negoli su ga izvukli i reanimirali spasioci.

Sve se to dogodilo na skijalištu nedaleko od grada Lecha gdje se dio nizozemske kraljevske obitelji nalazi na zimskom odmoru. Objavljeno je da kraljica Beatrix nije bila sa sinom u trenutku nesreće.

Princ Johan je drugi sin nizozemske kraljice Beatrix. Kraljevska obitelj godinama zajedno dolazi u Lech na skijanje. Nizozemski premijer Mark Rutte je potvrdio kako lavina nije pogodila kraljicu. (S.D.M./Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene