Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njoj je to besmisleno

Nizozemsku kraljicu kritizirali zbog nošenja rupca u džamijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska kraljica Beatrix nazvala je danas 'besmislenim' kritike nizozemske krajnje desnice koja joj predbacuje nošenje rupca u džamijama u sultanatu Omanu i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše nizozemski tisak.

'To je doista besmisleno!', rekla je 72-godišnja kraljica, navode novinari koji su bili u njezinoj pratnji tijekom posjeta Omanu, gdje je snimljena kako nosi crveni rubac na crnom šeširu u Velikoj džamiji sultana Kabosa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKI KOMPLEKS FOTO/VIDEO Sisak uskoro otvara vrata džamije i Islamskog centra, dolazi i Erdogan: "Svi su dobrodošli" Napadnuta četvrt u Afganistanu 14 civila izgubilo život Novi napad u Afganistanu, eksplozija ubila istaknutog protalibanskog svećenika

>> Nizozemska ministrica izbjegla padajući luster

Nizozemska kraljica je nosila rubac i u nedjelju u prigodi posjeta džamije u Abu Dhabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Stranka za slobodu (PVV) krajnjeg desničarskog zastupnika Geerta Wildersa oštro je napala kraljicu zbog pokrivanja. Kraljica je, kako prenosi nizozemska javna televizija, uzvratila da je to učinila 'iz poštovanja prema jednoj religiji'. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene