Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjeverna Koreja, kažu njeni šefovi, više nije država koja se ne može suprotstaviti SAD-u.


Sjeverna Koreja 'golemom snagom' prijeti odmazdom SAD-u ako američka vojska ne otkaže multinacionalne vojne vježbe koje su zakazane za ponedjeljak.

Vezani članci Kim Jong Un (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja: Testiranje projektila bilo je "upozorenje" SAD-u i Južnoj Koreji Sjeverna Koreja, testiranje projektila (Foto: KCNA VIA KNS / AFP) Sjeverna Koreja kaže da SAD i Južna Koreja ne žele mir jer ometaju mirovne napore

Radi se o vježbama koje Južna Koreja održava svake godine zajedno s SAD-om i ostalim saveznicima kako bi 'povećala spremnost na obranu regije i održavanje stabilnosti na korejskom poluotoku'.

Jednako kako se redovito održavaju ove vježbe, tako su redovite i prijetnje koje odašilje Sjeverna Koreja.

Kim Jong Un dobio nagradu za mir!

'Ako se nastave vojne vježbe s njima će se obračunati najjači vojni otpor', poručuju iz sjevernokorejskog odbora za obranu i dodaju kako Sjeverna Koreja više nije loše opremljena zemlja koja se ne može obračunati s SAD-om.

Amerikanci kažu kako su svjesni prijetnji ali da se radi o vojnim vježbama koje su transparentne, obrambenog karaktera te koje pokazuju američku odanost savezništvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook