Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nigerijski guverner: Sve su moje žene prve dame

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner nigerijske sjeveroistočne države Adamawa nije želio riješiti jaz nastao između njegovih četiriju supruga - a sve su četiri službeno prve dame, uz argument da sve mogu ponijeti tu titulu.

Mediji su oštro kritizirali četiri supruge Murtale Nyakoa jer su se porječkale oko toga koja bi među njima trebala predstavljati Adamawu zajedno sa suprugom tijekom protokolom predviđenih obveza. To je uloga koja im obično pripadne zajedno s luksuznim automobilima, osobljem i
tjelohraniteljima.

Pročitajte i ovo Sukob u Nigeriji Sukob Muslimana i Kršćana Krvavi vikend u Nigeriji: "Pronašli smo 113 mrtvih tijela" Ilustracija 66 ozlijeđenih Rutinska misija pretvorila se u masakr: Vojska dronom gađala naoružane bande, a pogodila selo i ubila 85 ljudi

"Musliman sam, što znači da sve moje supruge imaju jednak status. Do sada nijednu među njima nisam prometnuo u prvu damu", rekao je Nyako za državne novine. Objasnio je kako su sve četiri supruge visokoobrazovane te da na taj način mogu jednako doprinositi razvoju Adamawe. Odbacio je napise u novinama prema kojima koristi državna sredstva kako bi im kupovao automobile ili renovirao kuće. "Ne vozimo se službenim vozilima. Živimo u istoj kući, a nismo čak ni namještaj izmijenili", kazao je guverner.

Pitanje jaza među suprugama izbilo je u prvi plan gotovo istodobno kad i još jedan skandal u koji je umiješan i predsjednik Predstavničkog doma. On je navodno potrošio 5 milijuna dolara državnog novca za renoviranje dvaju službenih rezidencija koje su bile gotovo potpuno nove te kupio 12 automobila za službene potrebe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene