Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako uđu zemlju

Niger kaže da će glede Gadafija poštivati obveze prema sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niger će poštivati svoje obveze prema Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) ako Moamer Gadafi ili njegovi sinovi uđu u zemlju, rekao je šef ured nigerskog predsjednika Mahmadua Isufua agenciji Reuters.

'Potpisnici smo Rimskog statuta Međunarodnog kaznenog suda tako da znaju čemu se izlažu ako dođu. Niger je zemlja prava ali ćemo poštivati i naše međunarodne obveze', rekao je šef kabineta Masaudu Hasumi.

Velika Britanija i druge zemlje međunarodne koalicije koje podržavaju ustanike protiv Gadafija su ovoga tjedne rekle da očekuju da sve zemlje potpisnice statuta ICC-a Gadafiju predaju sudu u Den Haagu.

Hasumi je također potvrdio da su generali Gadafijevih snaga Ali Kana i Ali Šarif al-Rifi pobjegli iz LIbije i da se nalaze u Agadezu u Nigeru pod nadzorom. 'Uzeli smo ih iz humanitarnih razloga. Nitko nam nije rekao da su oni traženi ljudi. Nadziremo ih ali ih ne možemo privesti bez razloga', rekao je Hasumi. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pod budnim okom Saadi Gadafi zadržan u službenoj rezidenciji u Nigeru Slika nije dostupna Motre na njega Gadafijev sin Saadi pod nadzorom u Nigeru

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene