Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FBI poduzima sve mjere

PODIZANJE NAPETOSTI New York upozoren na terorističku prijetnju za predsjedničke izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savezni dužnosnici upozorili su gradske vlasti New Yorka na moguće napade islamskih militanata iz Al Kaide u vremenu oko predsjedničkih izbora te su pred glasovanje zakazano za sljedeći utorak lokalne policijske snage stavljene u stanje pripravnosti, potvrdili su u petak dužnosnici.

O mogućim napadima islamističke terorističke skupine obaviješteni su gradska policija (NYPD) te Port Authority (PA), tvrtka koja u New Yorku i susjednom New Jerseyu upravlja transportnom infrastrukturom - lukama, mostovima, tunelima i aerodromima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stara i oronula Sudarila se dva vlaka podzemne željeznice u New Yorku: Brojni ozlijeđeni Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama

"Nastavljamo s pojačanim ophodnjama u području svih naših lokaliteta", kazao je glasnogovornik Steve Coleman.

NYPD je priopćio da u izvješću o mogućim teroristički napadima nema podrobnijih detalja.

"Znamo za tu informaciju. Surađujemo s FBI-em putem posebne zajedničke protuterorističke jedinice i obavještajnih ureda za borbu protiv terorizma", priopćio je NYPD.

CBS je ranije u petak objavio da su američki obavještajci upozorili vlasti u New Yorku, Teksasu i Virginiji o mogućim napadima Al Kaide u ponedjeljak, dan uoči izbora. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene