Obavijesti Video Pretražite Navigacija

New York 2007. posjetilo 46 milijuna turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
New York, sa 46 milijuna posjetitelja, doživio je 2007. rekordan priljev turista što pokazuje da se grad oporavio od dramatičnih atentata 11. rujna, prije šest godina.

Grad je ugostio 37,5 milijuna američkih posjetitelja i 8,5 milijuna stranaca koji su lokalnoj ekonomiji oprihodili 28 milijardi dolara, izjavio je njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg.

Pročitajte i ovo Ilustracija policijskog očevida u New Yorku Očevid u tijeku Pronađen leš u gradskom rezervoaru: Stanovnici pozvani da prije uporabe vodu prokuhaju Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji

"Taj nevjerojatan napredak omogućuje postizanje cilja od 50 milijuna posjetitelja godišnje do 2015. godine", dodao je Bloomberg.

"To pridonosi dinamičnosti naše lokalne ekonomije, dok na nacionalnom planu američka ekonomija bilježi usporenost", ocijenio je on.

Priljev turista dugujemo velikim dijelom niskoj vrijednosti dolara spram eura i britanske funte, izjavio je George Fertitta, predsjednik NYC & Company, tijela namijenjenog promidžbi turizma u New Yorku.

New York najviše posjećuju Britanci, njih 1,4 milijuna 2007. godine, a grad je iste godine ugostio 800.000 turista iz susjedne Kanade i gotovo 500.000 Nijemaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene