Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljene snimke

UBOJICA IZ SUSJEDSTVA Je li ovo novi najtraženiji čovjek na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dokumentarcu Channela 4 objavljene su dosad neviđene snimke Britanca za kojeg se vjeruje da je novi Jihadi John.

Channel 4 u dokumentarcu je objavio dosad neviđene snimke Britanca za kojeg se vjeruje da je novi 'Jihadi John'.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Siddhartha Dhar je nakon prelaska na Islam promijenio ime u Abu Rumaysah, a u dokumentarcu, među ostalim, redatelju filma pokazuje garažu u istočnom Londonu na kojoj je bila izvješena zastava Islamske države.

Video je snimlje u siječnju 2014., devet mjeseci prije Dharova uhićenja. Vjeruje se da je nakon izlaska iz zatvora otputovao u Siriju sa suprugom i četvero djece. Također, vjeruje se da je upravo on maskirani muškarac u posljednjem videu obezglavljivanja koji je objavio ISIS.

32-godišnjak je u dokumentarcu poručio i da bi samo muslimani trebali vladati Velikom Britanijom.

Mohamed Emvazi, prvi Britanac koji je dobio nadimak Jihadi John bio je glavni egzekutor Islamske države i najtraženija čovjek na svijetu. Ubijen je u napadu bespilotnom letjelicom u studenome što je potvrdio i sam ISIS na svojoj internetskoj stranici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene