Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Emotivni govor

Netanyahu želi mir s Palestincima i upozorava na nuklearnu prijetnju iz Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u četvrtak je, u govoru pred Općom skupštinom UN-a, izjavio da želi postići mir s Palestincima i izrazio nadu da će se svijet udružiti protiv iranske nuklearne prijetnje.

Netanyahu je rekao da je najžurniji izazov s kojime se suočavaju Ujedinjeni narodi zaustavljanje Teherana u proizvodnji nuklearnog oružja. Također je prekorio izaslanike u UN-u koji su u srijedu ostali u dvorani i slušali govor iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada Općoj skupštini. U emotivnom govoru izraelski je premijer napao Ahmadindžada zato što ustrajno tvrdi da je holokaust 'laž' i pokazao dokumente koji to poriču. 'Jesu li ovi planovi koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau gdje je ubijeno milijun Židova isto laž', upitao je te je podsjetivši na posjet američkog predsjednika tom koncentracijskom logoru ranije ove godine upitao i znači li to 'da je predsjednik Obama odao počast laži'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Odgovor na napad VIDEO/FOTO Obaranje iranskih letjelica: Pogledajte kako je noćas izgledalo nebo nad Izraelom

Kritizirao UN-ovo izvješće

Netanyahu je također krititzirao UN-ovo izvješće koje optužuje Izrael za ratne zločine u siječanjskom ratu protiv palestinskih militanata u Pojasu Gaze i rekao da to izvješće žrtve pretvara u agresore i ohrabruje terorizam. 'Izrael se opravdano branio od terorizma', rekao je Netanyahu i ustvrdio da je izvješće pristrano. Netanyahu je zatražio i učinkovitu demilitarizaciju palestinske države. 'Rekao sam učinkovitu jer mi ne želimo još jednu Gazu, još jedan južni Libanon, još jednu od Irana podržanu terorističku bazu koja prijeti Jeruzalemu. Mi želimo mir i vjerujem da se uz dobru volju i ozbiljan rad takav mir može postići', rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene