Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz splitskog hotela

NESTAO BEOGRADSKI BIZNISMEN Trebao biti izručen zbog optužbi za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Draškovićev odvjetnik Veljko Delibašić tvrdi da ne zna gdje mu je klijent i zašto se nije odazvao sudskom pozivu.

Andrija Drašković, beogradski biznismen kojeg belgijske vlasti sumnjiče za ubojstvo Envera Hadrija 1990. u Bruxellesu, nestao je iz splitskog hotela u kojem je bio smješten tijekom postupka ekstradicije Belgiji, javlja Politika.rs.

Drašković, kojega se svojedobno dovodilo u vezu i s likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana, uhićen je 24. lipnja na splitskom aerodromu. Tjedan dana kasnije položio je jamčevinu u iznosu od 100 tisuća eura pa je pušten iz pritvora. Oduzeta mu je putovnica i naređeno mu je da do konačne odluke mora biti u splitskom hotelu.

'Nazvali smo Draškovića telefonom u apartman u kojem je bio smješten i nije se javio. Budući da je imao obvezu odazvati se svakom pozivu suda, jamstvo mu je automatski ukinuto', rekao je sudac Županijskog suda u Splitu Damir Romac. Drašković je u srijedu trebao biti izručen Belgiji.

Nestala Mina (18) iz Rijeke: Mladoj reprezentativki izgubio se svaki trag

Belgijske vlasti traže ga zbog ubojstva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsjednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem veljače 1990. Nakon uhićenja Drašković je izjavio da nije umiješan u taj zločin i da se ne protivi izručenju Belgiji. Spominje se i da je Hadrijevo ubojstvo naručila Udba.

Draškovićev odvjetnik Veljko Delibašić tvrdi da ne zna gdje mu je klijent i zašto se nije odazvao sudskom pozivu.

'Na odmoru sam i nisam upoznat s Draškovićevim nestankom', rekao je Delibašić za Politiku. Drašković je krajem 2013. godine izašao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gde je služio kaznu za ubojstvo Zvonka Plećića. Bio je osuđen na devet godina, ali kazna mu je smanjena za dvije godine i tri mjeseca. On je 2007. godine uhićen u Frankfurtu i prebačen u Italiju zbog antimafijaške istrage oko šverca cigareta i droge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene