David Sneddon (Foto: helpfinddavid.com)
David Sneddon (Foto: helpfinddavid.com)

Američki student David Sneddon koji je proglašen mrtvim 2004. godine prilikom posjete Kini, iako njegovo tijelo nikada nije pronađeno, navodno je viđen živ, i to u Sjevernoj Koreji.


Japanska novinska agencija izvijestila je kako ga je navodno otela Sjeverna Koreja i to kako bi Kim Jong-una učio engleski jezik. David Sneddon proglašen je mrtvim nakon što mu se izgubio svaki trag dok je 14. kolovoza 2004. planinario u kanjonu rijeke Jinsha. Policija je objavila kako je vjerojatno pao u rijeku.

U srijedu je japanski Yahoo News objavio je kako je Sneddon viđen u Sjevernoj Koreji gdje živi sa suprugom i dvoje djece. Navodno radi u školi kao učitelj engleskog.

Choi Sun-young koji vodi uniju obitelji nestalih kazao je kako je njihov izvor otkrio da je David kidnapiran od strane sjevernokorejskih operativaca kako bi radio kako tutor engleskog za Kim Jong-una. Njegovi roditelji nikada nisu povjerovali da je mrtav, a u prilog otmici ide i podatak da je David dobro govorio korejski jer je boravio i u Južnoj Koreji, prenosi Independent.