Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrt poljskog predsjednika

Zapovjednik u kokpitu: Nije vršio pritisak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik poljskog ratnog zrakoplovstva bio je u kokpitu u trenutku nesreće zrakoplova u kojemu je bio predsjednik Lech Kaczynski, koji se 10. travnja srušio pokraj Smolenska, na zapadu Rusije, potvrdio je poljski predstavnik u istražnom povjerenstvu.

'Ne niječem da je peta osoba bila u pilotskoj kabini do posljednjeg trenutka. Znam tko je ona. Da, bio je to general Andrzej Blasik', rekao je u ponedjeljak kasno navečer za privatnu poljsku televiziju TVN Edmund Klich, poljski predstavnik u međudržavnom povjerenstvu za istragu o nesreći koja se dogodila na području nekadašnjeg SSSR-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mole za razumijevanje Iz MORH-a izdali upozorenje: U ovih 8 županija danas i sutra očekuje se probijanje zvučnog zida Aleksandar Vučić Pohvalio kupnju Rafalea Vučić o padu letjelice u Zagrebu: ''Vjerujem da bismo je oborili. Hrvatska je slabija u ratnom zrakoplovstvu''

Ime generala Blasika još je sredinom svibnja objavila poljska agencija PAP, pozivajući se na anonimne izvore bliske istrazi. Tupoljev 154 u kojemu su bili predsjednik Lech Kaczynski, njegova supruga i poljski politički i vojni vrh, srušio se 10. travnja kod slijetanja po gustoj magli pokraj Smolenska, pri čemu je poginulo svih 96 putnika i članova posade.

>> Peti glas na snimci: Kaczynski prisilio pilota na slijetanje?

Kako je rekao Klich, zapovjednik ratnog zrakoplovstva došao je u pilotsku kabinu nekoliko minuta prije nesreće, ali nije činio nikakav izravan pritisak na letače. 'Nije rekao ništa čime bi izravno činio pritisak, primjerice: 'moramo sletjeti'. Ne sjećam se da je takvo što rekao', kazao je Klich. Još jedna, neidentificirana osoba, ušla je u kabinu desetak minuta prije nesreće raspitujući se o mogućem kašnjenju, ali je izašla iz kokpita prije nesreće, dodao je Klich. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene