Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna kutija

Peti glas na snimci: Kaczynski prisilio pilota na slijetanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga koja se vodi u Poljskoj nakon pada aviona u kojem je poginuo predsjednik Kaczynski i još 95 drugih putnika dobila je neočekivani preokret. Snimke na crnoj kutiji navodno su pokazale da je netko prisilio pilota da pokuša prizemljiti avion.

Nekoliko trenutaka prije pada aviona posada je morala sletjeti na aerodrom u blizini Smolenska na zapadu Rusije. Peti glas na snimci s mjesta događaja ponovno je pokrenuo nagađanja, jer se čuje kako četvorica članova posade razgovaraju s nekim malo prije pada, javlja poljski kanal TVN24. Nagađa se da je slijetanje kroz gustu maglu naredio sam Lech Kaczynski, no istražitelji te informacije ne žele potrditi, jer je istraga još u tijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeratno doba Rat je stvarna prijetnja, a Europa nije spremna, upozorava Poljska: "Doslovno svaki scenarij je moguć" Slika nije dostupna Poljska objavila transkripte Zapovjednik naredio spuštanje aviona s Kaczynskim?

U činjenicu da je njihov predsjednik naredio da avion sleti, jer se žurio da na vrijeme stigne na odavanje počasti žrtvama masakra u Katinskoj šumi, vjeruju i mnogi Poljaci. Kaczynski je i 2008. godine prijetio kaznom pilotu koji ga nije poslušao kada je želio neplanirano sletjeti na aerodrom u Tbilisiju, i to usred rusko-gruzijskog rata, javlja sarajevo-x.com.

'Na VIP letovima je uobičajeno da putnici razgovaraju s posadom. No ipak sam iznenađen što je netko razgovarao s pilotima dok se avion približavao Smolensku kroz nevrijeme', izjavio je general Gromoslaw Czempinski, nekadašnji pripadnik poljske tajne službe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene