Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitan je profit

Show pod granatama: Šesta sezona reality showa ide dalje dok na Gazu padaju bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok ljudi gube živote u sukobima u Gazi, izraelska TV kuća odlučila je ne prekidati emitiranje gledanog Big Brothera. Ugradili su alarm koji stanarima sugerira da je vrijeme za odlazak u sklonište.

Od početka sukoba u Gazi izraelska TV industrija izgubila je 15 milijuna funti. Međutim, medijska kuća Keshet ne želi prekinuti šestu sezonu Big Brothera. Zbog velike gledanosti odlučili su nastaviti emitiranje, a sudionicima u vili u selu Neve Ilan, zapadno od Jeruzalema, izgraditi sklonište.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Izrael i Hamas dogovorili primirje

Producenti su u kući instalirali alarme koji upozoravaju stanare da je vrijeme za odlazak u sklonište, a tijekom prvog tjedna uporabe oglasili su se dva puta, piše Daily Mail.

Potpredsjednik Kesheta, Ran Telem, rekao je da se o nastavku emitiranju showa koji prati 45 posto izraelskih kućanstava dugo raspravljalo. 'Publika cijeni pauzu od stvarnosti koju dobivaju pa smo se potrudili da unatoč situaciji održimo program', rekao je i dodao da u slučaju bitnih događanja program prekidaju vijestima.

Još jedna tragedija u Gazi: Preminula beba rođena nakon majčine smrti

Međutim, kritičari smatraju da je profit u vrijeme krize jedini razlog zbog kojeg je Keshet donio ovakvu odluku. Naime, izraelski mediji gube ogromne količine novca jer TV rasporedom dominira informativni program, a sve je manje komercijalnog. Keshet je u prva dva tjedna sukoba ostao bez 7,8 milijuna funti, a još jedna vodeća medijska tvrtka, Reshet, bez 6,5 milijuna funti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene