Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon jučerašnje dojave u Londonu

Nekoliko sati prije dolaska Elizabete II. nađena bomba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Irski pirotehničari neutralizirali su improviziranu eksplozivnu napravu.

Prva pronađena eksplozivna naprava nalazila se u autobusu blizu Dublina i brzo je neutralizirana, izvijestila je irska policija, a prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili

Irska vojska pronašla je još jedan sumnjiv paket pronađen u Inchicoreu, u Dublinu. Policija tvrdi kako je i drugi pronađeni sumnjivi paket bio lažna bomba. Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije ističe kako će se posjet kraljice Elizabete Irskoj normalno održati, unatoč pronađenoj bombi.

Podsjetimo, jučer je Scotland Yard dobio kodiranu poruku od disidenata IRA-e, a Londonska policija uništila je napušteni kovčeg u kontroliranoj eksploziji. Irska policija ističe kako se njihovi planovi za osiguranje posjeta kraljice neće mijenjati i kako će biti na vrhunskom nivou, prenosi Sky News.

>> London: Policija traga za bombom oko Buckinhamske palače

Radi se o posjetu za kojeg je velik broj stanovnika Irske mislio da nikada neće doći, piše CNN. Kada kraljica Elizabeta II. dotakne tlo u Dublinu, obilježit će pomirenje između dvije susjedne zemlje.

Irska policija u svrhu kraljičine sigurnosti angažirala je 4 tisuće ljudi. Radi se o prvom posjetu takve vrste od neovisnosti Irske. Kralj George V. bio je zadnji koji je posjetio Irsku u ime Velike Britanije davne 1911. godine, kada je Irska još uvijek bila dio Ujedinjenog Kraljevstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene