Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anonimna dojava

London: Policija traga za bombom oko Buckinhamske palače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uzbuna u Londonu, policija je dobila dojavu o postavljenoj bombi u središtu Londona, koju su navodno postavili disidenti IRA-e, prenosi Sky News.

Londonska policija izvijestila je kako u prijetnji nisu dobili pojedinosti oko moguće lokacije podmetnute bombe. 'Danas smo primili upozorenje o tomu da je u središtu Londona podmetnuta bomba, no bez informacija o tomu gdje je postavljena', stoji u priopćenju londonske policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Pogriješila sam" Novi problemi za premijerku Truss: Britanska ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman dala ostavku Boris Johnson pod pritiskom Trese mu se stolica: Boris Johnson bi se već danas mogao suočiti s glasanjem o povjerenju

Nekoliko ulica u samom središtu Londona oko Buckinghamske palače je zatvoreno, iako ne postoje indicije da se u jednoj od njih nalazi postavljena eksplozivna naprava. BBC prenosi kako je policija zapravo dobila šifrirano upozorenje o postavljenoj bombi, a policajci na terenu prate svaki pa i najmanji detalj. Potraga za bombom i dalje traje, a prema medijskim izvješćima upozorenje je stiglo od republikanaca disidenata koji se protive sjevernoirskom mirovnom procesu.

Stanovnicima je rečeno da se ne trebaju bojati otići na posao, ali da obrate pozornost na neuobičajene stvari. Osim zatvorenih ulica policija je eksplozijom uništila kovčeg pronađen na Trafalgar Squareu.

Prijetnja bombom zaprimljena je uoči najavljenog kraljičinog posjeta Irskoj, što je prvi posjet jednog britanskog monarha Irskoj u gotovo stotinu godina i tjedan dana prije državnog posjeta Londonu američkog predsjednika Baracka Obame.

Militantne grupe koje se protive britanskoj kontroli nad Sjevernom Irskom, predstavljaju najveću opasnost tijekom četverodnevnog kraljičina posjeta Irskoj, koji će se realizirati uz iznimne mjere sigurnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene