Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poremećaji u prehrani

Nekad najdebljoj tinejdžerki život ugrozila anoreksija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnja Malissa Jones slovila je nekad za najdeblju tinejdžerku u Velikoj Britaniji da bi joj sada, nakon operacije želuca, život ugrozila anoreksija.

Prije četiri godine Malissa je težila čak 215 kilograma, a liječnici su joj preporučili da ugradi premosnicu na želucu kako bi smanjila težinu. To je i učinila i spala na nevjerojatnih 50 kilograma te oboljela od anoreksije. Liječnici je sad upozoravaju da mora početi jesti normalno ili će u roku od nekoliko mjeseci umrijeti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pismo liječnicima HALMED poslao važno upozorenje: "Moguć je razvoj neurorazvojnih poremećaja" Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda

>> Sa 107 kg 'spala' na težinu 10-godišnjakinje

'Preporučam svima da mršave prirodnim putem, a ne pomoću operacije. Voljela bih da sam ja to učinila', kazala je Malissa koja se kao najmlađa osoba na svijetu podvrgnula bypassu želuca. 

Nekoć je Malissa u organizam na dan unosila oko 15 tisuća kalorija, a sada na dan pojede tri kuhane mrkve i krumpir. U međuvremenu je i zatrudnjela, ali je zbog komplikacija morala roditi u 6. mjesecu trudnoće pa dijete nažalost nije preživjelo. Zbog loše prehrane, beba je bila neuhranjena. 'Najvjerojatnije ću umrijeti od srčanog udara, ali radije ću umrijeti nego se prisiljavati da jedem. Gutanje hrane mi je bolno i svjesna sam da sam premršava', kazala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene