Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Procjenjuje se da u Hrvatskoj 45 000 odraslih ima neku vrstu poremećaja u prehrani. Koliko je djece u toj statistici, nema podatka...


Sve je veći broj male djece s poremećajima u prehrani. Slučajevi kada bebe, jednostavno ne jedu. Stručna literatura spominje izraz koji dosta zastrašujuće zvuči: infantilna anoreksija. Ekipa Provjerenog pronašla je majku koja se godinama borila za svaki dekagram svoga sina jer jednostavno nije mogao progutati hranu.

Vezani članci Maja Medaković Reporterka Provjerenog Maja Medaković primila nagradu Svjetionik za prilog o baki Mari Potražni psi s trenerima (Foto: Dnevnik.hr) Sva tehnologija i prednost modernog doba nisu do koljena potražnim psima: ''Ideš pomoći ljudima i to te čini kompletnim''

''Gladno, nervozno dijete, ne želi zaspati, u budnom stanju ne želi nikako jesti. Rekli su nam ako više ne budete mogli, dovezite ga u bolnicu pa će se dijete hraniti na sondu', rekla nam je Martina Spretnjak.

>> 'Kćer mi je zbog anoreksije na rubu. Kao i 90 posto oboljelih u Hrvatskoj ovisi o Božjoj volji'

Očajni roditelji lutali su od ordinacije do ordinacije. Pomoći nema. A zapravo najgore od svega jest što su im liječnici govorili da je dijete zdravo i kako je s njim sve u redu. Pogledajte njihovu priču!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.