Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Procjenjuje se da u Hrvatskoj 45 000 odraslih ima neku vrstu poremećaja u prehrani. Koliko je djece u toj statistici, nema podatka...


Sve je veći broj male djece s poremećajima u prehrani. Slučajevi kada bebe, jednostavno ne jedu. Stručna literatura spominje izraz koji dosta zastrašujuće zvuči: infantilna anoreksija. Ekipa Provjerenog pronašla je majku koja se godinama borila za svaki dekagram svoga sina jer jednostavno nije mogao progutati hranu.

Vezani članci Otac direktora komunalnog poduzeća i Ana Malbaša Otac direktora komunalnog poduzeća kamenom iz austrougarskog mula izgradio luksuznu vilu Provjereno istražuje slučaj krađe u Biogradu na Moru - 2 Bizarna krađa u Biogradu na Moru: Kako je kamen s mula iz 19. stoljeća završio u luksuznoj vili?

''Gladno, nervozno dijete, ne želi zaspati, u budnom stanju ne želi nikako jesti. Rekli su nam ako više ne budete mogli, dovezite ga u bolnicu pa će se dijete hraniti na sondu', rekla nam je Martina Spretnjak.

>> 'Kćer mi je zbog anoreksije na rubu. Kao i 90 posto oboljelih u Hrvatskoj ovisi o Božjoj volji'

Očajni roditelji lutali su od ordinacije do ordinacije. Pomoći nema. A zapravo najgore od svega jest što su im liječnici govorili da je dijete zdravo i kako je s njim sve u redu. Pogledajte njihovu priču!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.