Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Starija žena umrla je nedaleko od Mostara najvjerojatnije od posljedica smrzavanja čime se broj osoba koje su preminule od hladnoga vala i snježnog nevremena u BiH popeo na jedanaest.


Kako su izvijestili iz mostarske policije žena je pronađena u snijegu mrtva nedaleko svoje kuće u mjestu Goranci nedaleko od Mostara. Na ovome području visina snježnog pokrivača je 130 centimetara.

Veliki broj naselja u Hercegovini potpuno je prometno odsječen, a do Mostara se jedino vozilima može prometovati iz pravca Metkovića dok je cesta prema Sarajevu blokirana visokim snježnim nanosima, dok su magistralne prometnice prema Širokom Brijegu i Čitluku otvorene, ali se njima iznimno teško prometuje.

>> Europa: Studen odnijela 360 života

Na izlazu iz Mostara prema Širokom Brijegu zaglavio je autobus sa sedam putnika koji su ostali blokirani više od deset sati dok im nisu stigli u pomoć službi Stožera civilne zaštite Grada Mostara. Više domaćinstava u naselju Raška Gora, prema navodima medija, je ostalo bez hrane i lijekova a potpuno su prometno izolirani.

U Mostaru je u ponedjeljak uvedena radna obveze za sve osobe koje su uposlene u javnim institucijama te su naložene stroge mjere kako bi se osigurala prohodnost cesta, opskrba hranom, lijekovima i energentima. (Hina)