Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar unutarnjih poslova Srbije o naoružavanju

'Hrvatska želi biti lider u regiji, ali taj film neće gledati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska neprestano izaziva situacije s ratnohuškačkim govorom, a Srbija neće dozvoliti da bilo tko ugrožava njezinu sigurnost', izjavio je ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović.

Ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović dodao je kako Srbija radi na jačanju vojnih kapaciteta.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

'Naš je posao da štitimo sigurnost zemlje', rekao je Stefanović gostujući na TV Pinku, a prenosi Blic.rs.

I ove su izjave došle kao odgovor na izjave Ante Kotromanovića, tehničkog ministra obrane RH o nabavi naoružanja. Posjetimo, Kotromanović je u više navrata naglasio kako naoružavanje Hrvatske nije usmjereno na Srbiju, te kako kao zemlja NATO-a i EU-a imamo i pravo i obavezu jačati svoje vojne kapacitete.

'Kada neki misle da je znak prijateljstva nabava raketa i oružja i kažu kako ne trebamo biti nervozni, oni pokušavaju poniziti Srbiju. Ni Aleksandar Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i da se građani osijećaju ugroženo, jer se netko u regiji naoružava', dodao je Stefanović, te objasnio kako se 'Srbija nije uplašila'.

Na to je dodao kako su Hrvati potjerali 400.000 svojih građana 'samo zato što su Srbi', te kako 'Hrvatskoj smeta što je Srbija preuzela ulogu lidera u regiji'. 'Hrvatska želi biti lider u regiji, stvarati utjecaj, ali taj film neće gledati. Srbija ne želi ništa loše svojim susjedima, ali ima se pravo boriti za sebe i svoje građane.'

'Nemojte se kasnije ljutiti kada Srbija odgovori proporcionalnim mjerama i nemojte kukati i zapomagati kada budemo jačali svoju vojnu industriju', naglasio je srbijanski ministar unutarnjih poslova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene