Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NATO poziva Rusiju i Gruziju da smire napetosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer pozvao je u petak Rusiju i Gruziju da "smanje" trenutačne napetosti nastale nakon uhićenja ruskih časnika optuženih za vojnu špijunažu.

Nakon razgovora s ruskim ministrom obrane Sergejom Ivanovim, Scheffer je rekao da NATO nema nikakvu direktnu ulogu u sporu Rusije i Gruzije.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

- To je bilateralna stvar, poručio je Scheffer.

Prema njegovim riječima, sve strane moraju pokazati "umjerenost" i raditi na "smanjenju napetosti".

Moskva je osudila gruzijski potez ocijenivši ga otvorenom
provokacijom, te zaprijetila odmazdom. Ivanov je na ministarskom sastanku NATO-a u Portorožu uputio oštre riječi "mlađim članicama NATO-a", optuživši ih za opskrbu Gruzije oružjem sovjetske proizvodnje.

Ivanov je aludirao na 10 bivših komunističkih zemalja koje su se pridružile Savezu nakon okončanja 'hladnog rata'. 

Za Gruziju je rekao da se radi o "banditskoj zemlji, a jedan visoki ruski vojni dužnosnik rekao je kako će, ako Gruzija nastavi s pritvaranjem i optuživanjem ruskih vojnika, povlaćenje ruskih snaga iz vojnih baza, planirano do 2008. godine, biti bitno otežano pa i upitno.  


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene