Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Civili najveće žrtve rata

NATO-ov napad poguban za 24 talibana, u Heratu žrtve civili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 24 talibana ubijena su u NATO-ovu napadu na istoku Afganistana, objavio je glasnogovornik međunarodne snage, a u gradu Heratu na zapadu bomba je ubila četiri stanovnika, a desetak ranila na tržnici, objavile su lokalne vlasti.

Saveznici su "uočili veliku skupinu pobunjenika u izoliranoj pokrajini Kunar na istoku i otvorili na njih vatru", rekao je glasnogovornik Međunarodne sigurnosne snage (ISAF). Talibani se vrlo rijetko kreću u većim skupinama, a prema lokalnim izvorima išli su pratiti pogubljenje čovjeka kojega je talibansko pravosuđe osudilo na smrt u petak.

Lokalna policija navodi da je broj žrtava veći od 30 i da su među njima arapski, čečenski te pakistanski borci. Odgovornost za napad u Heratu gdje je bomba eksplodirala dok su stanovnici kupovali za kraj ramazanskog posta, lokalna vlast sumnjiči upravo talibanske borce.

Pročitajte i ovo Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

>> U bombaškom napadu ubijeno 36, ranjeno 66 osoba 

U utorak je 50 osoba, uglavnom civila, ubijeno u napadima u četiri pokrajine i taj je dan bio najsmrtonosniji u 2012. za afganistanske civile.

Talibansku vlast je 2001., srušila međunarodna koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama, no zadnjih godina ojačali su. Kunar na istoku jedno je od njihovih uporišta te ISAF redovito ondje i u drugim pokrajinima vodi ofenzivu no ne uspijeva ih poraziti.

Civili su najveće žrtve rata u Afganistanu. U 2011., ubijeno ih je više od 3.000, a od 2007. više od 13.000, prema podacima Ujedinjenih naroda (UN). (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene