Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NATO je spreman na možebitno nasilje na Kosovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO je spreman uhvatiti se u koštac s eventualnim izbijanjem nasilja na Kosovu, izjavio je danas glavni tajnik Sjevernoatlantskog saveza Jaap de Hoop Scheffer, istaknuvši da NATO ima vrlo jasnu ulogu na Kosovu - "zaštitu svih stanovnika, većine i manjine".

"Stanje na Kosovu je trenutno nestabilno...ukoliko bude potrebno, naše rezervne snage su spremne. Neka se nitko ne vara da će mu se dopustiti pribjegavanje nasilju", poručio je prvi čovjek NATO-a na novogodišnjem prijamu za novinare u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Ilustracija rastu tenzije Srbija u pritvoru drži kosovske policajce: Oglasio se NATO Aleksandar Vučić Novi ispad VIDEO Vučić izgubio živce tijekom obraćanja: "Kriminalac ti tata!"

Na Kosovu je raspoređeno oko 16.000 vojnika NATO-a. Novoizabrani kosovski premijer Hashim Thaci je ranije u četvrtak kazao da će Kosovo uskoro proglasiti nezavisnost, a službena se objava očekuje nakon srbijanskih predsjedničkih izbora 3. veljače.

Thaci je također rekao da je datum već određen te da su Washington i Bruxelles, u kojem su sjedišta EU i NATO-a, već obavješteni.

Scheffer je također rekao kako će se na summitu NATO-a u Bukureštu početkom travnja razmotriti "buduće prijetnje i izazovi" pred Savezom, kao i razmotriti aplikacije triju potencijalno novih članica - Hrvatske, Albanije i Makedonije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene