Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nove procjene

Rastu napetosti: NATO će morati trajno rasporediti snage na istoku Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NATO će morati razmotriti mogućnost trajnog razmještanja snaga na istoku Europe zbog povećanih napetosti između Rusije i Ukrajine, kazao je u utorak u Ottawi vojni zapovjednik saveza.

NATO je dogovorio određeni broj kratkoročnih rotacija osoblja i opreme u istočnoj Europi no to će se završiti krajem 2014.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Upitan hoće li NATO razmatrati trajno raspoređivanje snaga u istočnoj Europi general Philip Breedlove kazao je na konferenciji za novinare: "Mislim da je to nešto što ćemo morati razmotriti i to ćemo pripremiti za raspravu vodstava naših država i vidjeti kuda će to voditi."

Ukrajina je nekoliko koraka od građanskog rata, mrtvi se pokapaju

On je dan ranije procijenio kako ruske vojne snage neće ući u istočnu Ukrajinu jer Moskva svoje ciljeve može postići drugim sredstvima poput izazivanja nereda i potpore separatističkom pokretu u istočnoj Ukrajini.

Rusija gomila vojnike na granici s istočnom Ukrajinom pa su se pojavile bojazni da bi mogla poslati kopnene postrojbe u susjednu zemlju kako bi zaštitila prava rusofonog stanovništva.

Breedlove je kazao kako je važno istaknuti da su sve mjere koje poduzima sjevernoatlantski savez obrambene i nije im cilj provocirati Rusiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene