Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nastavljen teretni promet ispod La Manchea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni promet tunelom ispod La Manchea, prekinut od četvrtka zbog požara, nastavljen je u noći s petka na subotu, dok bi superbrzi vlak Eurostar prometovati trebao nastaviti u subotu ujutro ali rjeđe.

Prijevoz putnika odvijat će se ipak samo u jednom smjeru i to naizmjence, a Eurostar će prometovati rjeđe cijeli vikend i voziti sporije, objavila je francuska nacionalna željeznica SNCF.

Pročitajte i ovo Stravična prometna nesreća kod Stare Gradiške - 1 Očevid u tijeku FOTO Detalji velike nesreće kod granice: Teretnjak se zabio u kolonu, vozila smrskana, ozlijeđeno 18 osoba, među njima i djeca Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Poginuo i motorist Stravični detalji tragedije u Dalmaciji: U plamtećem automobilu bili su mlada majka i dijete, njoj nije bilo spasa

"Vlakovi će koristiti južni tunel koji nije bio zahvaćen požarom", priopćio je Eurostar.

Što se tiče teretnog prometa, dva teretna vlaka već su krenula iz Velike Britanije prema Francuskoj, rekao je glasnogovornik Eurotunela u Londonu. 

>> Požar u tunelu ispod La Manchea: 14 ozlijeđenih

Požar u sjevernom tunelu, u kojem je šestero ljudi lakše ozlijeđeno, ugašen je u petak ujutro.

Izbio je u četvrtak oko 16.00 sati na 12. kilometru od francuskog ulaza u tunel.

Uzrok požara još nije poznat. Vjeruje se da je počeo na jednom kamionu i potom se proširio na ostatak kompozicije duge oko 700 metara koja je putovala prema Francuskoj. Izgorjelo je gotovo svih 27 kamiona koje je vlak prevozio.

Kada će sjeverni tunel biti pušten u promet nije poznato. Prema Eurotunelu, to bi moglo potrajati "nekoliko tjedana".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene