Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Požar u tunelu ispod La Manchea: 14 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U požaru koji je, kako se čini, slučajno buknuo u četvrtak poslijepodne u tunelu ispod La Manchea, lakše je ozlijeđeno 14 osoba, od kojih 10 zbog udisanja dima, a promet vlakova je potpuno prekinut do petka ujutro.

Požar je obuzdan, ali u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu "vatrogasci su još bili na djelu", naveo je ured policijskog upravitelja Pas-de-Calaisa.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu - 1 Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Prometna nesreća u Zagrebu: Automobil završio na krovu Kamera za nadzor brzine - 1 Lakše s gasom U Hrvatskoj postavljene suvremene kamere: Kontroliraju brzinu, ali i druge učestale prekršaje koji su vodeći uzročnik nesreća

>> U tunelu ispod La Manchea izbio požar

Isti izvor navodi da je vatra planula oko 15 sati "5 km od izlaska iz tunela prema Francuskoj. Čini se da je vatra nastala na jednom od kamiona koji je prevožen na vagonima, rekao je direktor ureda policijskog upravitelja.

Ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie je otišla na ulaz u tunel blizu Calaisa i rekla da izgleda da se radi o nesretnom slučaju i da će se to znati tek nakon završetka istrage.

"Dva vozača su mi rekla da su čuli eksploziju i nakon toga vidjeli plamen", dodala je.

Vlak je prevozio 32 putnika, uglavnom vozače kamiona i tridesetak kamiona. Svi su evakuirani početkom večeri.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene