Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravno vijeće Svjetske banke najavio je nastavak istrage o povećanjima plaće koje je predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz dao svojoj prijateljici, također zaposlenoj u toj instituciji.


U priopćenju je upravno vijeće, koje predstavlja zemlje članice Svjetske banke, podsjetilo kako je ta afera izazvala veliku zabrinutost te da je dogovoren proces koji bi trebao hitno i učinkovito riješiti situaciju.

Vezani članci Nizozemska policija, ilustracija Policija objavila: Dojava o podmetnutoj bombi u nizozemskom parlamentu bila je lažna Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 4 Tragična nesreća helikoptera Kiowa: Ministar otkrio da je jedna obitelj tužila MORH

Upravno vijeće u četvrtak je počelo sastanak kako bi razmotrilo aferu koja je Svjetsku banku dovela u nezavidan položaj i koja bi mogla dovesti u pitanje ostanak Paula Wolfowitza na sadašnjoj dužnosti.

Prema izvorima bliskim Svjetskoj banci, činjenica da je upravno vijeće odlučilo nastaviti i produbiti istragu afere pridonijeti će jačem pritisku na Paula Wolfowitza koji je dosada odbijao razmatrati mogućnost ostavke.