Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon tjedna primirja

Nastavlja se borba na Bliskom istoku: Izrael pokrenuo masovne napade na pojas Gaze

Napad na Gazu
Napad na Gazu Foto: Afp
Izrael je pokrenuo masovne napade na pojas Gaze.

Prema medijskim izvješćima, izraelska je vojska tijekom noći pokrenula golemi val napada na mete islamističkog Hamasa i drugih terorističkih skupina u južnom dijelu Pojasa Gaze.

Times of Israel izvijestio je rano u subotu o "opsežnim kopnenim bitkama" oko grada Khan Younis u južnom dijelu zatvorenog područja. IDF je rekao da su neki od čelnika Hamasa bili u tom području.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevare putem poruka Zagrebački holding poslao upozorenje: "Ako dobijete ovakav SMS, ne otvarajte link"

Times of Israel također je izvijestio, citirajući stanovnike pojasa Gaze, da je izraelska vojska bacila letke u Khan Younis pozivajući stanovnike da pobjegnu u Rafah na jugu, jer je to područje opasno. Napadi IDF-a zabilježeni su i na Rafah.

Borbe između Izraela i Hamasa nastavljene su u petak nakon jednotjednog prekida vatre.

Izrael je rekao da je Hamas prekršio uvjete sporazuma ispaljivanjem raketa prema njegovom teritoriju. Sirene su se nastavile oglašavati u južnim izraelskim zajednicama u blizini Gaze u petak poslijepodne.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković govori na CPO28 COP28 "U pitanju je budućnost naše djece": I Plenković govorio na jednom od najvažnijih svjetskih skupova: "Bogate države moraju učiniti više''

Visoki član pokreta Hamas, Halil al-Haja, optužio je u petak Izrael za odbijanje nekoliko "inicijativa i prijedloga" za produljenje pauze u borbama u Gazi u intervjuu za televizijsku kuću Al Jazeera.

Al-Haja je tvrdio da su pregovori prekinuti iz niza razloga, uključujući i zato što je Izrael odbio primiti tijela "nekoliko" talaca za koje je Hamas rekao da su ubijeni u izraelskoj vojnoj kampanji u Gazi.

Izrael i Hamas prvotno su pristali na četverodnevno primirje, koje je započelo 24. studenoga. Stanka je potom produžena do petka ujutro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene