Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova dimenzija borbe

Upoznajte Sombru, psa za čiju glavu narkokartel nudi 70.000 dolara

Sombra - neprijatelj trgovcima drogom (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Sombra - neprijatelj trgovcima drogom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Sombra - neprijatelj trgovcima drogom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Sombra - neprijatelj trgovcima drogom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sombra - neprijatelj trgovcima drogom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Borba između policije i trgovaca drogom u Kolumbiji je dobila novu dimenziju. I to zbog psa Sombre koji je postao najveći neprijatelj narkokartela.

Sombra je ženka njemačkog ovčara. Ima šest godina i pravi je ekspert za otkrivanje droge. Toliki da za njezinu glavu narkokartel nudi i do 70 tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Zašto? Zato što je u svojoj karijeri među koferima, prtljagom, velikim paketima s voćem, policiji pomogla otkriti oko deset tona skrivenog kokaina.

''Njezin je njuh mnogo osjetljiviji od njuha drugih pasa'', pojašnjava Jose Rojas.

Ispričao je i kako izgleda njezin dan: ''Dan počinje u šest sati ujutro. Pripremimo je da bude u najboljem izdanju i odmah kreće posao. Trenutačno radi u teretnom i poštanskom terminalu u zračnoj luci.''

Nakon šestosatne smjene radni dan je gotov. U automobilu sa zatamnjenim staklima ponovno se vraća u svoju kućicu. Najčešće u pratnji dvojice naoružanih čuvara.

Sombra u prijevodu na španjolski znači 'sjena'. Jako je popularna. Nerijetko se njezini obožavatelji zaustavljaju kako bi se s njom fotografirali.

A ima i Hrvatska svoje verzije Sombre. Doduše, za njihovu glavu još nitko nije ponudio novčani iznos. Jedna od njih je Blondi. Bila je službeni policijski pas, a umirovljena je prije otprilike mjesec dana. Trenutačno joj traže zamjenu.

Sombra do daljnjega ostaje pod strogim nadzorom. Glavni je adut u borbi protiv trgovaca drogom. U ratu protiv narkokartela u Kolumbiji su u posljednja dva desetljeća poginule gotovo dvije tisuće policajaca.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene