Psi iz skloništa za napuštene životinje postaju službeni policijski psi. MUP je odlučio da će četveronožne policajce tražiti i u hrvatskim azilima.

Galerija


Još prošli tjedan As je bio samo jedan od stotinjak pasa u Skloništu za nezbrinute životinje u Liču. Sada je jedan od tri udomljena psa na obuci u zagrebačkoj Policijskoj akademiji.

17.04.2018.
Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 2

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gulliver/Thinkstock) MUP se oglasio zbog kažnjavanja liječnice drogiranog vozača: Tražili je njegov karton na uvid, ona odbila Policijski pas (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) MUP kupuje pse koji mogu zamijeniti čak 30 policajaca: U jednog psa uložit će 15.000 eura

"Željeli smo iskoristiti mogućnost i pomoći tim psima, drugo, osloboditi tim psima u skloništu prostor za druge pse, i treće, sačuvati dio novca iz državnog proračuna", govori voditelj Centra za obuku pasa Policijske akademije, Berislav Lankaš.

"Križanci su često zdraviji i otporniji", govori voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič Milka Mijanović.

Službeni psi cijeli svoj ne samo radni nego i životni vijek provode sa svojim vodičima. "To vam je jednostavno način života, to vam ne može biti posao. To nije zanimanje kao svako drugo jer i kad ste na godišnjem odmoru, bolovanju u bilo kojem trenutku taj pas je s vama", govori instruktorica za obuku pasa Policijske akademije Zvjezdana Kušter.

17.04.2018.
Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 1

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.