Psi iz skloništa za napuštene životinje postaju službeni policijski psi. MUP je odlučio da će četveronožne policajce tražiti i u hrvatskim azilima.

Galerija


Još prošli tjedan As je bio samo jedan od stotinjak pasa u Skloništu za nezbrinute životinje u Liču. Sada je jedan od tri udomljena psa na obuci u zagrebačkoj Policijskoj akademiji.

Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Vezani članci Policijski pas Udomio policijskog psa pa slučajno otkrio urnebesno iznenađenje Mali gadovi (Foto: thechive.com) - 15 Kućni ljubimci mogu biti pravi mali gadovi, vlasnici ih uspjeli uhvatiti na djelu

"Željeli smo iskoristiti mogućnost i pomoći tim psima, drugo, osloboditi tim psima u skloništu prostor za druge pse, i treće, sačuvati dio novca iz državnog proračuna", govori voditelj Centra za obuku pasa Policijske akademije, Berislav Lankaš.

"Križanci su često zdraviji i otporniji", govori voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič Milka Mijanović.

Službeni psi cijeli svoj ne samo radni nego i životni vijek provode sa svojim vodičima. "To vam je jednostavno način života, to vam ne može biti posao. To nije zanimanje kao svako drugo jer i kad ste na godišnjem odmoru, bolovanju u bilo kojem trenutku taj pas je s vama", govori instruktorica za obuku pasa Policijske akademije Zvjezdana Kušter.

Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Iz skloništa za životinje u Policijsku akademiju (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.