Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napredak Irana djelomičan, pooštrenje sankcija moguće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska "trojka" - Velika Britanija, Francuska i Njemačka - danas je priopćila da Teheran nije dovoljno učinio da bi vratio povjerenje u svoj nuklearni program i predložila UN-u da pooštri sankcije protiv Irana.

"Stajalište da se čeka i vidi što će se dogoditi više ne dolazi u
obzir. Priznajemo da je Iran poduzeo neke korake, ali smo svejedno razočarani. Ta je suradnja samo djelomična i ne donosi napredak. Sve u svemu, rezultati nisu ohrabrujući", poručili su predstavnici triju zemalja guvernerima Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Prethodno je direktor IAEA Mohamed ElBaradei izjavio kako se čini da će Iran do kraja godine razjasniti pitanja o svom nuklearnom programu, ali da su saznanja o trenutnim iranskim aktivnostima ograničena zbog strogih iranskih propisa o kretanju UN-ovih inspektora. Rusija i Kina sklonije su to izvješće tumačiti u pozitivnom svjetlu u odnosu na
zapadne sile.

Zapad, posebice SAD, smatra da Iran tajno pokušava razviti atomsku bombu. Vlada u Teheranu pak opetovano ponavlja da razvija nuklearni program isključivo u civilne svrhe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene