Gips od kokaina na svoju slomljenu nogu stavio je Čileanac koji je u Španjolsku pokušao prokrijumčariti drogu. No, na aerodromu u Barceloni nije mogao prevariti budno oko španjolske policije.


Španjolska policija uhitila je u srijedu 66-godišnjeg Čileanca koji je u Europu pokušao prokrijumčariti pet kilograma u gipsu te šest limenki piva koje je ispunio istom supstancom. Čileanac je limenke piva ispraznio, napunio drogom i ponovno zatvorio, prenosi AP.

Vezani članci Kokain, ilustracija (Foto: AFP) Kod španjolske obale otkrivena podmornica s dvije tone kokaina: Uhićena dva dilera, policija traga za trećim Uhvaćen diler u Istri (Foto: PU istarska) - 2 Pao diler u Istri: Policija ga uhvatila u šumi s pola kilograma kokaina, u domu mu našli pištolj, streljivo i novac

Njegova je lijeva noga slomljena, a istražitelji nisu odbacili mogućnost da je ozljeda nanesena namjerno kako bi što lakše prokrijumčario drogu. Španjolska je glavna ruta s koje droga dolazi iz Južne Amerike u Europu, stoga osiguranje u zračnim lukama posebnu pažnju posvećuje potencijalnim krijumčarima, naročito putnicima iz Perua, Kolumbije i Čilea.

Glasnogovornik policije kaže kako je čuo za slučajeve u kojima su krijumčari drogu prenosili u gipsu, ali ovo je prvi slučaj za koji zna da je gips potpuno izrađen od kokaina. Težio je nešto više od dva kilograma. Policija je drogu otkrila kada je gips pošpricala kemikalijom koja poplavi kada dođe u kontakt s kokainom. Nakon što je gips skinut, muškarac je odvezen u bolnicu.