Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jom Kipur

'Napalo nas je oko 150 muslimana'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židovske vjernike koji su došli na molitvu na Brdo hrama, napala je skupina muslimana, zbog čega je intervenirala policija.

Prosvjednici su se ondje sukobili s izraelskom policijom. 'Skupinu židovskih vjernika koji su došli na molitvu na Brdo hrama (židovski naziv za Plato džamija), kamenjem je napalo oko 150 muslimana, a naše su snage intervenirale kako bi to spriječile', rekao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld. Pritom su ranjena dvojica policajaca, no vrlo brzo uspostavljen je red.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće"

Izraelci u nedjelju obilježavaju Jom Kipur, dan pomirbe i pokajanja. Incidenti na Brdu hrama ili Platou džamija, svetome mjestu za Židove i muslimane, vrlo su česti. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene