Maskirana napadačica naoružana s više noževa jednim od njih izbola je gimnazijalku u njezinoj školi blizu Bonna, priopćila je policija. Vjeruje se da ima još ozlijeđenih i da je napadačica još uvijek u zgradi.


Vlasti su kasno jutros pomno pretražile gimnaziju Albert Einstein u Sankt Augustinu u potrazi za djevojkom za koju sumnjaju da je izvršila napad u školi, izjavio je glasnogovornik policije u Koelnu. Učenicima je rečeno da ostanu u razredima. Jedna je učenica ozlijeđena, po prvim informacijama lakše, i odvezena je u bolnicu. Osumnjičena za napad je Ukrajinka Tanja O., objavio je Sky News.

Vezani članci Pritvoren mladić, ilustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu Napadač na policajca pred Vladom Napadač s Markova trga u jezivoj objavi oglasio se nakon krvavog napada: "Dosta je bilo prevara"

Lokalne njemačke novine Express javljaju da je policija u ženskom WC-u pronašla ruksak u kojem su bili Molotovljevi kokteli i pismo upozorenja policiji u kojem se najavljuje napad. Također se navodi kako je napadač ženska osoba. 'Maskirana osoba naoružana s nekoliko noževa upala je je školu. Oglasio se školski alarm i većina učenika i učenica su evakuirani. No, neki su još uvijek u učionicama. Policija je na mjestu događaja, a pretpostavljamo kako je moguće da je napadačica još uvijek u školi', rekao je Cathrin Maus, glasnogovornik policije, javlja Skynews.

Njemačka policija na visokom je stupnju pripravnosti kada su u pitanju napadi u školama nakon što je Tim Kretschmer, 17-godišnji Nijemac, ljubitelj nasilnih video-igara, usmrtio 15 osoba prije točno dva mjeseca, 11. ožujka, većinom u svojoj bivšoj školi u Winnendenu, na jugu Njemačke, prije nego što je počinio samoubojstvo.