Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka policija na nogama

16-godišnjakinja upala u školu i nožem napala kolegicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maskirana napadačica naoružana s više noževa jednim od njih izbola je gimnazijalku u njezinoj školi blizu Bonna, priopćila je policija. Vjeruje se da ima još ozlijeđenih i da je napadačica još uvijek u zgradi.

Vlasti su kasno jutros pomno pretražile gimnaziju Albert Einstein u Sankt Augustinu u potrazi za djevojkom za koju sumnjaju da je izvršila napad u školi, izjavio je glasnogovornik policije u Koelnu. Učenicima je rečeno da ostanu u razredima. Jedna je učenica ozlijeđena, po prvim informacijama lakše, i odvezena je u bolnicu. Osumnjičena za napad je Ukrajinka Tanja O., objavio je Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

Lokalne njemačke novine Express javljaju da je policija u ženskom WC-u pronašla ruksak u kojem su bili Molotovljevi kokteli i pismo upozorenja policiji u kojem se najavljuje napad. Također se navodi kako je napadač ženska osoba. 'Maskirana osoba naoružana s nekoliko noževa upala je je školu. Oglasio se školski alarm i većina učenika i učenica su evakuirani. No, neki su još uvijek u učionicama. Policija je na mjestu događaja, a pretpostavljamo kako je moguće da je napadačica još uvijek u školi', rekao je Cathrin Maus, glasnogovornik policije, javlja Skynews.

Njemačka policija na visokom je stupnju pripravnosti kada su u pitanju napadi u školama nakon što je Tim Kretschmer, 17-godišnji Nijemac, ljubitelj nasilnih video-igara, usmrtio 15 osoba prije točno dva mjeseca, 11. ožujka, većinom u svojoj bivšoj školi u Winnendenu, na jugu Njemačke, prije nego što je počinio samoubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene