Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad u Munchenu

Nožem ozlijedio osam osoba: Policija tvrdi da napad nema veze s terorizmom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila osumnjičenog za napad u Münchenu te objavila da nema naznaka da je u pitanju terorizam, već mentalni poremećaj počinitelja koji je i ranije kršio zakon.

Nepoznati napadač u subotu ujutro nožem ozlijedio osam osoba na stanici podzemne željeznice Rosenheimer Platz u centru Münchena, nakon čega je pobjegao na biciklu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porijeklom iz Srbije Dječak (15) u šumi zadavio svoju djevojku: Njegov je otac na Uskrsni ponedjeljak nožem ubio 7-godišnju kćer Crkva u Hildesheimeu Teške ozljede Pomoćni biskup napadnut u svom domu, biskupija šokirana: "Molimo za njega"

Policija je organizirala veliku potjeru za napadačem, a oko podne je uhićen osumnjičeni.

Iz policije su priopćili kako još ne mogu potvrditi je li uhićena osoba uistinu i napadač, no opis uhićenog odgovara onome što su im opisali svjedoci napada.

Njemačka policija je kasnije objavila da napadač nije imao političke ili vjerske motive za taj napad već je osoba s psihičkim problemima.

 

Šef minhenske policije Hubertus Andrae rekao je na novinskoj konferenciji da je osam osoba lakše ozlijeđeno u napadu a da je osumnjičeni poznat policiji po prijašnjem kršenju zakona, uključivo pljačke.

"Nemamo nikakvih naznaka o terorističkom, političkom ili vjerskom motivu", rekao je Andrae. "Mislim da se radi o mentalnom poremećaju počinitelja".

Policija je ranije rekla kako vjeruje da je muškarac koji je napao ljude na sedam različitih lokacija u Muenchenu djelovao sam.

Među ozlijeđenima nalazi se i 12-ogodišnji dječak i jedna žena.

Očevici su napadača opisali kao muškarca starog oko 40 godina koji je na sebi imao zelenu jaknu i sive hlače. Na leđima je nosio ruksak, a pobjegao je na crnom biciklu. (Ma.B./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene