Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija je uhitila osumnjičenog za napad u Münchenu te objavila da nema naznaka da je u pitanju terorizam, već mentalni poremećaj počinitelja koji je i ranije kršio zakon.


Nepoznati napadač u subotu ujutro nožem ozlijedio osam osoba na stanici podzemne željeznice Rosenheimer Platz u centru Münchena, nakon čega je pobjegao na biciklu.

Vezani članci Policija, Njemačka Nijemac preozbiljno shvatio pravilo o socijalnoj distanci: Prolaznike prskao sprejem za samoobranu Epidemiolog, ilustracija Europa bilježi najtežu tjednu bilancu od sredine svibnja! Više od 250.000 umrlih - u svijetu zaraženo više od 40 milijuna ljudi

Policija je organizirala veliku potjeru za napadačem, a oko podne je uhićen osumnjičeni.

Iz policije su priopćili kako još ne mogu potvrditi je li uhićena osoba uistinu i napadač, no opis uhićenog odgovara onome što su im opisali svjedoci napada.

Njemačka policija je kasnije objavila da napadač nije imao političke ili vjerske motive za taj napad već je osoba s psihičkim problemima.

 

Šef minhenske policije Hubertus Andrae rekao je na novinskoj konferenciji da je osam osoba lakše ozlijeđeno u napadu a da je osumnjičeni poznat policiji po prijašnjem kršenju zakona, uključivo pljačke.

"Nemamo nikakvih naznaka o terorističkom, političkom ili vjerskom motivu", rekao je Andrae. "Mislim da se radi o mentalnom poremećaju počinitelja".

Policija je ranije rekla kako vjeruje da je muškarac koji je napao ljude na sedam različitih lokacija u Muenchenu djelovao sam.

Među ozlijeđenima nalazi se i 12-ogodišnji dječak i jedna žena.

Očevici su napadača opisali kao muškarca starog oko 40 godina koji je na sebi imao zelenu jaknu i sive hlače. Na leđima je nosio ruksak, a pobjegao je na crnom biciklu. (Ma.B./Hina)