Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napad na kulturno središte - 30 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan krvavi napad pogodio je u ponedjeljak središte Bagdada i odveo u smrt najmanje 30 osoba u blizini tržnice na kojoj se održava veoma posjećen sajam starih knjiga, središta iračkog kulturnog života, unatoč planu za sigurnost koji provode iračke i američke snage.

Na diplomatskom polju, šef iranske diplomacije Manouchehr Mottaki natuknuo je u ponedjeljak da će Iran sudjelovati na regionalnoj konferenciji o Iraku 10. ožujka u Bagdadu.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Rijeci - 5 Bombaši iza rešetaka Serija eksplozija u Rijeci: "U blizini staklenih površina to je izuzetno opasno. Ti geleri ubijaju" Slika nije dostupna Ozlijeđeno više od 20 ljudi U Bagdadu eksplodirao automobil bomba, najmanje osmero poginulih

Iračka prijestolnica ponovno je bila poprište krvavog napada u ulici koja je središte kulturnog života u Bagdadu, kamo dolazi velik broj antikvara i knjižara.

Automobil-bomba eksplodirao je oko 9.50 sati po srednjoeuropskom vremenu u ulici Moutanabi, na istočnoj obali Tigrisa, u četvrti Bab al-Mouadham i usmrtio najmanje 30 i ranio 65 ljudi, među kojima veći broj žena i djece, kako navode sigurnosne službe.

Ulica Moutanabi je nakon eksplozije bila zasuta ostacima zgrada, dijelovima ljudskih tijela i knjiga koje su bile izgorjele ili umrljane krvlju.

Stanovnici Bagdada imaju običaj okupljati se na tom mjestu kako bi razgovarali o književnosti ili o najnovijim političkim događajima.

Napadi se nastavljaju u iračkoj prijestolnici unatoč novom
sigurnosnom planu koji su sredinom veljače počele provoditi iračke i američke snage i u okviru kojega će se postupno rasporediti 90.000 ljudi.

U većinom sektaškim sukobima u Bagdadu je u 2006. stradalo više od 16.000 ljudi, prema podacima Ujedinjenih naroda.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene