Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muškarac u vojnoj uniformi

Napad na američke trupe u Afganistanu, troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac u afganistanskoj vojnoj odori ubio je na jugu Afganistana trojicu američkih vojnika.

To je treći napad tog tipa ovog tjedna, što zabrinjava NATO koji obučava afganistanske snage, koje će ga zamijeniti krajem 2014., kada se predviđa povlačenje međunarodnih snaga iz te zemlje.

'Jutros je muškarac u afganistanskoj odori pucao na američke vojnike u okugu Sangin, u pokrajini Helmand. Ubio je trojicu američkih vojnika', rekla je glasnogovornica američke vojske u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Policija Malmö Prioritetna meta Strah se širi europskim gradom: "Prijeti se terorističkim napadima, supruga sa kćeri odlazi iz grada" laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje

>> Afganistanski ministar preživio atentat

Sangin je jedno od tradicionalnih uporišta talibanskih pobunjenika na jugu Afganistana. Krajem 2001. nakon što su ih zapadne sile potjerale s vlasti, oni se bore protiv vlade u Kabulu i NATO-ovih međunarodnih snaga koje vode Amerikanci.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene