Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ranjeni tjelohranitelji

Afganistanski ministar preživio atentat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar u afganistanskoj vladi u nedjelju je preživio bombaški napad na njegovu motoriziranu kolonu u sjevernom Afganistanu.

Ovo je drugi napad na visokog afganistanskog dužnosnika u dva dana, a njegova dva tjelohranitelja su ranjena, objavili su pokrajinski dužnosnici. Ministar visokog obrazovanja Obaidullah Obaid bio je na putu iz Baghlana u pokrajinu Kunduz kada je jedan od automobila u njegovoj koloni naišao na bombu postavljenu kraj ceste, izjavio je za Reuters guverner pokrajine Baghlan, Munshi Majid, koji se nalazio u istoj koloni vozila.

"Ministar je dobro. Dva policajaca ranjena su u bombaškom napadu", rekao je Munshi, dodajući da je bomba eksplodirala na autocesti izvan grada Baghlana.

Nedjeljni napad uslijedio je dan nakon što se bombaš samoubojica raznio na vjenčanju u pokrajini Samangan, također na sjeveru zemlje, ubivši visokog afganistanskog dužnosnika i još 22 osobe. U petak je u eksploziji automobila bombe ubijena regionalna dužnosnica za ženska pitanja na istoku zemlje.(Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Tragedija u Afganistanu: Pao zrakoplov koji je letio za Moskvu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene