Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Google je pozvao zaposlenike koji su na putu izvan SAD-a da se vrate u zemlju, nakon što je predsjednik Donald Trump donio odluku o zabrani ulaska u tu zemlju državljanima sedam muslimanskih zemalja.


U Googleu su rekli da su zabrinuti zbog naredbe i bilo kakvih mjera koje bi mogle blokirati ulazak talentiranih ljudi u SAD, javlja BBC.

Vezani članci Ilustracija "Samo je jedan čovjek kriv": U izvješću o Capitolu poručeno da takvim osobama treba zabraniti državničke dužnosti Donald Trump Godinama se borio protiv toga, ali Trumpove redigirane porezne prijave sada će izaći u javnost

Uredba koju je potpisao Trump znači da u SAD neće moći ući državljani Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije čak i ako imaju ''zelenu kartu'', odnosno stalnu boravišnu dozvolu. Nerijetko su državljani muslimanskih zemalja zaposlenici Google koji je poznat po privlačenju talentra iz cijelog svijeta i diskriminacija ovog tipa bi se vjerojatno snažno mogla odraziti na njihovo poslovanje.

Vize državljanima sedam muslimanskih zemalja, neće se izdavati sljedeća tri mjeseca, a Trump ovaj potez objašnjava suzbijanjem islamističkog terorizma. Iako je uredba na snazi tek nekoliko sati, već postoje izvještaji o tome da su osobama koje imaju vizu ili zelenu kartu, a državljani su navedenih sedam zemalja već odbijeno ukrcavanje na letove za SAD.

Američko-arapska liga sada savjetuje građane koji imaju spomenuta državljanstva da ne napuštaju SAD, jer se vjerojatno do daljnjeaga neće moći vratiti.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju