Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od posljedica tropske oluje Bilis koja je prije nekoliko dana pogodila južnu i središnju Kinu, prema posljednjim podacima poginulo je najmanje 518 osoba, a 149 ih je još na popisu nestalih. Potres na jugozapadu zemlje odnio je još 17 života.


Oluja je pogodila gotovo 28 milijuna stanovnika regije. Ministarstvo za civilne poslove izvjestilo je kako je iz šest pokrajina pogođenih olujom Bilis do sada evakuirano
tri milijuna stanovnika.

Vezani članci Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo" Potres u Jadranskom moru Novi potresi zabilježeni u Jadranskom moru: U samo nekoliko minuta tlo se zatreslo dvaput

U jednoj od najteže pogođenih pokrajina Guangdong posljedice oluje osjetilo je sedam milijuna stanovnika. 

Ekonomski gubici procjenjuju se na oko 1,1 milijardi dolara. U najteže pogođenoj pokrajini Hunan, sjeverno od Guangdonga poginule su najmanje 92 osobe, a uništena je 31.000 kuća. Još stotinu stanovnika smatra se nestalima.

Za sada se čini kako je riječ o najtežim poplavama na ovom području u posljednjih 100 godina. Bilis je prije Kine pogodio Filipine i Tajvan, no ondje nije bilo toliko ljudskih žrtava.

U potresu jakosti 5,2 stupnja po Richteru, koji je pogodio jugozapad zemlje, prema posljednjim informacijama život je izgubilo 17 osoba, dok ih je 106 ozlijeđeno.