Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otet u prljavom ratu

Nakon 36 godina potrage konačno ga je pronašla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
36-godišnji Argentinac bio je žrtva prljavog rata, a da za to vjerojatno nije ni znao...

Estela Barnes de Carlotto, osnivačica vodeće argentinske udruge za promicanje i zaštitu ljudskih prava, tvrdi kako je uspjela locirati svog unuka kojeg su uzeli njenoj kćeri dok je bila zatvorenica režima vojne diktature.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman U Južnoj Americi Šef hrvatske diplomacije: Hrvati u Argentini su veliki potencijal za doseljenje u Hrvatsku Slika nije dostupna Ne odustaju od potrage Nakon 18 godina saznali da im je sin - ŽIV!

Kaže kako je sretna što je nakon dugih desetljeća njena potraga konačno došla kraju, no također je upozorila na činjenicu da još brojne obitelji na isti način tragaju za svojim članovima obitelji, javlja AP.

'Hvala Bogu, hvala životu, jer nisam željela umrijeti bez da ga zagrlim, a uskoro ću to moći', kazala je 83-godišnja Estela.

VIDEO Obitelj ga tražila 6 godina, a onda ga vidjeli OVDJE!

DNK testovi pokazali su da postoji 99,9 postotna šansa da je 36-godišnji muškarac sin sin Esteline kćeri Laure, studentice i aktivistice koja je pogubljena u kolovozu 1978. godine, samo dva mjeseca nakon što je rodila sina u zatočeništvu. Dječačić joj je ubrzo potom oduzet.

Iako obitelj još nije objavila ime 36-godišnjeg muškarca, neki mediji javljaju kako se radi o Ignaciju Hurbanu, argentinskom pijanistu i ravnatelju jedne glazbene škole u Buenos Airesu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene