Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Najveća zapljena droge u Europi: 2,5 tona metamfetamina, vrijednog nekoliko stotina milijuna eura u luci u Rotterdamu

Zapljena droge, Ilustracija (Foto: HO / ATIC / AFP)
Zapljena droge, Ilustracija (Foto: HO / ATIC / AFP) HO / ATIC / AFP
Aktualno Galerija +0 Zapljena droge, Ilustracija (Foto: HO / ATIC / AFP) Galerija 1/1 >>
Policija je pronašla 2500 kilograma metamfetamina skrivenog u skladištu u nizozemskoj luci Rotterdamu što je do danas najveća zapljena droge u Europi.

Vrijednost zapljene droge procjenjuje se na nekoliko stotina milijuna eura. Vlasti su prošli tjedan već bile pretražile skladište u rotterdamskoj luci i isprva im ništa nisu pronašle. Pomnijim pregledom agenti su opazili da su unutranji zidovi skladišta manji od vanjskih.

Pročitajte i ovo Zapljena droge u Tajlandu nakon sukoba vojske i krijumčara Na samoj granici Krvavi okršaj: Vojnici ubili 15 krijumčara droge pa se pohvalili zapljenom Ilustracija Brojna uhićenja Balkanski kartel švercao kokain u tunjevini! Osnovali kompaniju za uvoz i trgovinu zamrznute robe te za ulaganje u nekretnine

Drugo pretraživanje razotkrilo je da su unutar skladišta podignuti umjetni zidovi i u taj međuprostor bila je uskladištena droga. U jednoj zgradi u Utrechtu policija je pronašla i 17.500 litara kemikalija za proizvodnju sintetičkih droga, a što je povezano s drogom u Rotterdamu.

Agenti su pronašli i kamenje s rupama u kojima su bile skrivene vrećice s drogom. Zasad nisu objavljeni nikakvi podaci o uhićenjima. Istraga je u tijeku. (Hina)

Aktualno Napad bombaša samoubojica u Tunisu: Ubijen policajac i ranjeno nekoliko civila Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Bombaški napad u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Foto: FETHI BELAID / AFP +0 Napadi u Tunisu (Foto: FETHI BELAID / AFP) Svijet Napad bombaša samoubojica u Tunisu: Ubijen policajac i ranjeno nekoliko civila 1/4 >>


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene