S broda u Philadelphiji zaplijenjeno 16,5 tona kokaina (Foto: AFP) - 3
S broda u Philadelphiji zaplijenjeno 16,5 tona kokaina (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp

U jednoj od najvećih zapljena droge u američkoj povijesti, u brodskoj luci u Philadelphiji, uhićena su dva člana posade, a jedan je od uhićenih Ivan Đurašević. Crnogorski mediji navode da je Đurašević državljanin Crne Gore s prebivalištem u Budvi.


Drugi časnik broda MSC Gayane, Crnogorac Ivan Đurašević uhićen je zajedno s pomorcem Fonofaavaem Tiasagaom nakon što su federalne vlasti na brodu zaplijenile 16,5 tona kokaina.

Vezani članci Dubrovačka policija zaplijenila 25 kg kokaina Kakav ulov dubrovačke policije! U automobilu 49-godišnjeg Talijana pronašli 25 kilograma kokaina S broda u Philadelphiji zaplijenjeno 16,5 tona kokaina (Foto: AFP) - 4 Jedna od najvećih zapljena droge u američkoj povijesti: Na brodu pronađen kokain vrijedan milijardu dolara

Istražitelji su kazali da su obojica priznala krivnju i sudjeluju u istrazi, javlja CNN.

Đurašević je za pomoć pri utovarivanju kokaina na brod trebao dobiti 50.000 dolara u kriptovaluti, rekao je Eric Mooney, specijalni agent Ministarstva domovinske sigurnosti SAD-a.

Kokain je u brod utovaren za vrijeme plovidbe, i to tako da su mu u 14 navrata prišli čamci iz kojih je Đurašević drogu umotanu u ribarsku mrežu, kao i kontejnere u kojima je droga bila skrivena, pomoću brodske dizalice prebacivao na palubu broda.

U svemu mu je pomagao mornar Fonofaavae Tiasaga. Đurašević je, u dogovoru s još trojicom članova posade, obećao Tiasagai platiti 50.000 dolara za pomoć. Kako piše CNN, mornar je otkrio da su četvorica članova posade bila odgovorna za čuvanje kokaina.

Iz filadelfijske luke, u kojoj je droga i pronađena, nisu htjeli komentirati slučaj.

Podsjetimo, ovo je posljednja u nizu velikih zapljena na istočnoj obali SAD-a. U Philadelphiji su i u ožujku policijski psi nanjušili veliku količinu droge, točnije 538 kilograma kokaina, čija se vrijednost procijenila na 38 milijuna dolara. To je, do ove posljednje, bila najveća zapljena droge u tom gradu u posljednja dva desetljeća.

U veljači su carinici oduzeli skoro 1500 kilograma kokaina u lukama u New Yorku i New Jerseyju.

Otkrivena još jedna kuća ministra Kuščevića koja nije upisana u registar: ''Istina je, napravio sam propust''