Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrile tajne službe

Najveća protuteroristička akcija: Planirali javno odrubljenje glave jednoj javnoj osobi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petnaest je osoba privedeno u četvrtak u najvećoj protuterorističkoj operaciji organiziranoj dosad u Australiji čiji je cilj bio otkriti osobe povezane s islamističkim militantnim grupama koje planiraju javna odsijecanja glava, prenose mediji.

Nekoliko stotina policajaca i pripadnika tajnih službi upalo je u četvrtak u stanove i poslovne prostore u predgrađima Sydneya i Brisbanea. Jedan od privedenih je Omardžah Azari, protiv kojega je sud samo nekoliko sati nakon uhićenja u jednom sydneyskom predgrađu podigao optužnicu koja ga tereti da je kovao planove za teroristički napad u Australiji.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Ilustracija Australski poučak Oni su odlučili podići minimalnu plaću: ''Želimo da ljudi zarađuju više''

Australija podigla razinu uzbune zbog mogućeg terorističkog napada

Policija je izvijestila da je naredbu za teroristički napad izdao najviši australski član Islamske države Mohamad Ali Baryalei u telefonskom razgovoru koji je prisluškivan prije dva dana. Baryalei se sumnjiči da je unovačio brojne Australce koji se sada bore na strani islamističke grupe a cilj im je uspostaviti kalifat u Iraku i u Siriji.

Tužitelji su kazali da je Azari osumnjičen za planiranje napada čiji je cilj bio 'šokirati i preplašiti stanovnike', izvijestio je ABC. Ni policija ni tužiteljstvo nisu obrazložili o kakvom je napadu riječ, no ABC je od obaviještenog visokog policijskog dužnosnika doznao da je bilo planirano javno odrubljenje glave jedne javne osobe u Sydneyu ili u Melbourneu pred kamerama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene