Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog lošeg interesa

Najstarija ruska agencija OTKAZALA SVE letove za Hrvatsku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smanjeni interes za buking od čak 60 posto, doveo je jednu od najstarijih ruskih turističkih agencija do odluke o otkazivanje svih ljetnih čarter letova za Hrvatsku, ali i Crnu Goru.

Jedna od najstarijih ruskih turističkih agencija Ascent Travel specijalizirana za putovanja u Hrvatsku i Crnu Goru morala je otkazati zbog lošeg interesa svoje preostale ljetne programe, objavio je u ponedjeljak ruski list na engleskom jeziku Moscow Times.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Strani radnici - 2 Sezona samo što nije Muke po stranim radnicima, gdje zapinje? "Ljudi koji su spremni obavljati takvu vrstu poslova jednostavno u Hrvatskoj više nema"

>>Turista manje stiglo cestama, ali zato raste promet avionima i brodovima

Tako će oko 16 tisuća turista iz Rusije koji su već uplatili svoje ljetovanje morati odustati od putovanja ili na njega otići nekom drugom agencijom. Ascent Travel odlučila se na ovaj potez nakon što je prodaja čarter letova smanjena za 60 posto.

Zbog toga moraju vratiti oko 4,5 milijuna rubalja (oko 138.700 američkih dolara) putnicima koji su na ljetovanje trebali letjeti proteklog vikenda, a trebat će vratiti još najmanje 16 milijuna rubalja, rekao je direktor kompanije Evgenij Sudbin.

>> Veleposlanstvo u Moskvi od 1. travnja izdalo 29.000 viza!

>> Lorencin: Činimo sve da se vize u Rusiji i Ukrajini dobiju što prije

On je kazao da je Ascent Travel morao otkazati čartere u Hrvatskoj i Crnoj Gori jer zbog slabe potražnje kompanija nije uspjela ispuniti kvotu soba koju je zatražila u preliminarnim ugovorima.

Kako navodi ovaj ruski list, loš interes rezultat je pada potrošnje u Rusiji, ali i uvođenja viza za ruske turiste koji putuju u Hrvatsku nakon ulaska zemlje u Europsku uniju.

Moskovski list procjenjuje da je zanimanje za ljetovanje u Hrvatskoj u ovoj godini u Rusiji palo za najmanje 20 posto u odnosu na prošlu godinu, a jedan od razloga su i cijene. Tako se navodi da tjedan dana odmora u hotelu s tri zvjezdice i avionskim prijevozom iznosi 400 eura odnosno 525 dolara po osobi od čega na zrakoplovnu kartu otpada 250-300 eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene