Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo se pohvalilo

Veleposlanstvo u Moskvi od 1. travnja izdalo 29.000 viza!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon obećanja da će se učiniti sve da se pojednostavi i skrati postupak izdavanja viza u Rusiji i Ukrajini te da njihovo uvođenje neće utjecati na turističku sezonu, Ministarstvo vanjskih poslova se na Facebooku pohvalilo da je u razdoblju od 1. travnja do 26. lipnja veleposlanstvo u Moskvi izdalo 29.000 viza.

Fotografijom na Facebooku, Ministarstvo vanjskih poslova se pohvalilo da je veleposlanstvo u Moskvi u razdoblju od 1. travnja do 26.06. izdalo 29.000 viza, a od toga je čak 4.070 viza izdano u razdoblju od 17. do 21. lipnja.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Ljudi odaju počast stradalima u terorističkom napadu u Moskvi 140 mrtvih i 182 ranjenih Nema kraja agoniji nakon terorističkog napada u Moskvi: Još se uvijek traga za 95 nestalih osoba

Posljednjih dana se zaprima oko 1.300 zahtjeva dnevno, a otvorena su i tri nova centra u Novosibirsku, Krasnodaru i Krasnojarsku te ih je sad ukupno sedam.

Veleposlanstvo u Kijevu je od 1. siječnja do 26. lipnja izdalo 7.473 vize, a od toga je njih 1.162 izdano u razdoblju od 17.lipnja do 26.lipnja. Dnevno se zaprimi oko 300 zahtjeva, a njihov broj svakodnevno raste.

>> Lorencin: Činimo sve da se vize u Rusiji i Ukrajini dobiju što prije

Hrvatska je bila obvezna, u procesu pristupanja Europskoj uniji, potpuno uskladiti svoj vizni sustav s viznim sustavom Europske unije. S obzirom da RH ulazi u punopravno članstvo Unije 1. srpnja, hrvatski vizni sustav je morao biti potpuno usklađen najkasnije do 1. travnja. To znači da se za državljane Rusije, te ostalih država koje nisu članice EU-a, od toga dana počeo primjenjivati klasični vizni režim.

Posljednjih godina pojačali su se politički, poslovni i kulturni kontakti između Hrvatske i Rusije. Budući da građani Rusije sve više posjećuju Hrvatsku te je ona za ruske turiste postala jedno od vodećih turističkih odredišta u svijetu, Hrvatska je nastojala maksimalno pojednostaviti i skratiti postupak izdavanja viza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene