Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ronnie Biggs

Najpoznatiji pljačkaš objavio autobiografiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjerojatno najpoznatiji bjegunac pred zakonom modernog doba Ronnie Biggs izdao je autobiografiju. Poznati pljačkaš desetljećima je izbjegavao britanskim zakonima uživajući na plažama Brazila.

Sve o britanskoj velikoj pljački vlaka i 36 godina bijega pred zakonom može se pročitati u autobiografiji Ronnieja Biggsa. 82-godišnji nekadašnji pljačkaš nakon serije moždanih udara ne može se kretati ni govoriti, ali nije izgubio smisao za humor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sin održao govor Pokopan legendarni pljačkaš: 'Idemo uz 'cugu' slaviti njegov život!' Slika nije dostupna Legendarni bjegunac FOTO Preminuo najpoznatiji pljačkaš na svijetu

'Želim zahvaliti svima u zdravstvenom sustavu i domu za nemoćne bez kojih sigurno ne bih bio ovdje. Dosad bih vjerojatno bio mrtav. Iako bi to zadovoljilo neke od vas čitatelja i ljude na internetskoj stranici Smrtna lista koji glasuju za moju smrt', rekao je Biggs.

Biggs je bio u 15-ero članoj bandi koja je 1963. izvela veliku pljačku vlaka između Glasgowa i Londona. Ukrali su više od dva i pol milijuna funti. Većina je pljačkaša uhićena tijekom istrage. Biggs je osuđen na 30 godina zatvora. Međutim pobjegao je nakon samo 18 mjeseci. Nekoliko se godina skrivao u Australiji. Kada mu je policija ušla u trag, otišao je u Brazil koji ga je odbijao izručiti Britaniji. Biggs se često rugao britanskoj policiji. Živio je od suvenira s vlastitim potpisom i susreta s turistima. 2001. ipak se vratio u domovinu te je ponovno zatvoren. Pomilovan je prije dvije godine zbog sve goreg zdravstvenog stanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene