Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žali ni za čim

OPET IZA REŠETAKA Doris (85) zavodila bi trgovce i nestajala s draguljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata je kao kradljivica bogatih istančanog ukusa.

Najpoznatija kradljivica nakita na svijetu, 85-godišnja Doris Payne, opet je završila iza rešetaka. Uhvaćena je u krađi naušnica vrijednih gotovo 5.000 kuna u trgovini u Atlanti. Payne ima lopovsku karijeru dugu nekoliko desetljeća, a poznata je kao kradljivica bogatih istančanog ukusa, piše Telegraph.

Kada ju je policija uhvatila u pokušaju bijega iz trgovine sa skupocjenim naušnicama, nisu imali pojma da je riječ o legendarnoj kradljivici svjetskog glasa koju policija traži zbog krađe dijamantnog prstena vrijednog 240 tisuća kuna s početka godine.

Na vrhuncu svoje lopovske karijere, Payne je koristila svoji izgled - obučena u skupocjenu odjeću i pomno uređena ušla bi u draguljarnicu i zavela prodavača te iskoristila prigodu, ukrala luksuzne predmete i nestala. Procjenjuje se da je od 1950-tih ukrala nakita u vrijednosti od 15 milijuna kuna a o njoj je 2013. snimljen i dokumentarac 'Life and crimes of Doris Payne'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KLIJENTI GLAZBENICI Čistačica u Zagrebu "očistila" od nakita 11 stanova i oštetila vlasnike za desetke tisuća kuna Pljačka u pariškom hotelu Ritz (Foto: AFP) dvojica u bijegu Ukrali nakit vrijedan milijune eura: Sjekirama razbili izlog u poznatom pariškom hotelu, uhićena tri pljačkaša

U tunelu presreli taksi i ukrali ženi torbicu s 38 milijuna kuna!

No, usprkos ukradenom nakitu bakica-lopovica nakon posljednjeg izlaska iz zatvora navodno je bila beskućnica. Uvijek je tvrdila da su njezine krađe bezazlene jer su svi trgovci ionako osigurani od krađe.

'Ne žalim ni zbog čega. Zašto? Nisam nikoga ubila i nikad nisam uzela nešto što nisam željela', kazala je Payne. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene