Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija Rio de Janeira uhitila je u četvrtak jednog od najvećih krijumčara droge u najozloglašenijoj faveli u tom brazilskom gradu, u sklopu čišćenja grada koji će biti domaćinom Olimpijskih igara 2016.


'Nem', glavni diler u faveli Rocinha, uhićen je prtljažniku luksuznog automobila koji su vozili članovi njegove bande predstavljajući se kao diplomati Demokratke Republike Kongo.
'Ovo je povijesni trenutak u borbi protiv krijumčarenja droge u Riu', rekao je državni tajnik Mariano Beltrame koji predvodi borbu protiv organiziranog kriminala i policijske korupcije u Riu.

Policija je izvijestila da je automobil zaustavljen dok je pokušavao napustiti Rocinhu, jednu od najozloglašenijih favela u Južnoj Americi u kojoj živi više od 100.000 ljudi i koja se nalazi blizu najluksuznijih četvrti i najljepših plaža Ria.

Očekuje se da će policija upasti i zauzeti Rocinhu ovoga vikenda. Dosadašnji upadi u favele prošli su neslavno, jer su kriminalci bili unaprijed upozoreni na policijske akcije. (HIna)

Vezani članci Na Županijski sud u Velikoj Gorici dovedene osobe osumnjičene za proizvodnju i prodaju droge - 2 VIDEO Zaprešićki dileri, među kojima i ravnatelj vrtića, u istražnom zatvoru Uhićen mladić, ilustracija Razbijena skupina trgovaca drogom: Prilikom privođenja jednom muškarcu pozlilo, hitno prebačen u bolnicu - "Pred očima mi se sin gasio!"